Osječka tvornica ideja

Gumiranje

Manifestacija koja u fokusu ima valorizaciju visokih prirodnih vrijednosti i turističkog potencijala rijeke Drave. Zašto Gumiranje?Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno!

Kreiranje mjesta društvenog sudjelovanja iz revitaliziranog napuštenog gradskog prostora

U užem smislu uređen prostor udruge, a u širem smislu revitaliziran degradiran i napušteni prostor visoke kulturne i druge vrijednosti te kreiran prostor društvenog sudjelovanja.

OLTtimes

Osječani nose identitet Osijeka kao industrijskog grada. Budi li to pozitivne ili negativne emocije? Rast, doseljavanje i razvoj jednog grada projiciran u život i urbanu kulturu jednog doba. Ili ono drugo, propadanje, degradaciju prostora i izazove sadašnjosti? OLTtimes je projekt koji se bavi valorizacijom osječke industrijske baštine.

Graha i ideja

Neformalno druženje u prostoru udruge Osječka tvornica ideja provedeno s ciljem širenja naše zajednice te upoznavanja starih i novih članova s aktivnostima, idejama i ciljevima udruge.

Artiljerija

Izlagačko-edukativna inicijativa s ciljem promocije lokalne umjetnosti. Uključuje izložbe lokalnih umjetnika koji do sada nisi imali priliku ili mogućnost izložiti svoje radove s jedne te umjetniče radionice za sve zainteresirane posjetitelje s druge strane.

Walk&Bike

Manje putujemo van regije i države, ali zato puno više vremena provodimo u prirodi i bliskom okruženju, hodamo, planinarimo i bicikliramo. Možemo li zajedno kreirati javno dostupan GIS portal svih različitih Walk&Bike ruta u Istočnoj Hrvatskoj?