Osječka tvornica ideja

Od “eventa” do turističkog proizvoda
U predavanju Mislava Matišića pod nazivom "Od eventa do turističkog proizvoda" slušat ćemo o razvoju turizma u Slavoniji i Baranji, koji su naši najveći aduti, prednosti i nedostaci te njegov osobni doživljaj i identifikacija s onim što i sam promovira, interpretira, kreira i na kraju krajeva živi.

Pozivnicu za prvo predavanje i otvorenje programa pod nazivom "Mjesto društvenog sudjelovanja" u Osječkoj tvornici ideja i više je nego zaslužio Mislav Matišić, predsjednik udruge Karašicka Republika i zaposlenik TZ Osječko-baranjske županije. Na našu sreću, pozivnicu je i prihvatio! Predavanje će se odviti 15. travnja u 18 sati u prostoru Osječke tvornice ideja.

 

U njegovom predavanju pod nazivom "Od eventa do turističkog proizvoda" slušat ćemo o razvoju turizma u Slavoniji i Baranji, koji su naši najveći aduti, prednosti i nedostaci te njegov osobni doživljaj i identifikacija s onim što i sam promovira, interpretira, kreira i na kraju krajeva živi. 

 

Karašicka Republika kojoj je osnivač i predsjednik iza sebe sad već ima respektabilan broj "evenata" lokalnog i regionalnog značaja, a neki od njih su Deer&Bike, Bistrigin, Vaterpolo u Žitu, Lessing - landranje baranjskom planinom te Festival sira i vina. Osim toga, svoje prste ima i u kreiranju svima poznatog i vjerojatno najboljeg turističkog brenda za Istočnu Hrvatsku pod nazivom HeadOnEast. Njegovi "eventi" odličan su primjer kako prepoznavanje lokalnih turističkih potencijala može biti interpretirano, brendirano i na pogon lokalnog civilnog društva lansirano u turističku ponudu Slavonije i Baranje. 

 

Svaki od navedenih "evenata" temelji se prirodnim i kulturnim vrijednostima koji su napokon dobili svog zaštitnika i interpretatora. Korištenjem atraktivnog nazivlja, vizuala i opisnih tekstova najavljuje što vas očekuje, a onda spajanjem odabranih turističkih vrijednosti, od prirode, kulture, tradicije do rekreacije i lokalne eno-gastro ponude, omogućava posebno turističko iskustvo. O njegovom stvaralačkom konceptu više možete čuti iz prve ruke.