Osječka tvornica ideja

3. Gumiranje – putevima europske Amazone
Jedinstveno događanje te najveće i najbolje Gumiranje do sada još će se jednom održati na rijeci Dravi u drugoj polovici kolovoza. Ove godine Gumiranje dobiva i opis "putevima europske Amazone" s obzirom da se u partnerstvo uključuje Županijska razvojna agencija OBŽ kroz projekt Amazon of Europe Bike Trail.

Zašto Gumiranje? Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno! Ove godine Gumiranje dobiva i opis "putevima europske Amazone" s obzirom da se u partnerstvo uključuje Županijska razvojna agencija OBŽ kroz projekt Amazon of Europe Bike Trail. Projekt sličnih ciljeva i vrijednosti.

 

Za Gumiranje rezerviramo kraj kolovoza, odnosno subota 21. 8. 2021. Bicikliranje dravskim šumama kreće u 14 sati (okupljanje od 13:30) kod Kompe. Za one koji preskaču biciklistički dio, okupljanje u 14:30 sati kod Udičarskog doma u vikend naselju Karašica - Josipovac. Za sve ostale, na Kopiki već tada kreće cjelodnevna zabava uz DJ-a, promo cijene cuge, hrane te Decathlonov sportski kutak za djecu. 

 
Što možete očekivati: Sat vremena (7km) laganog bicikliranja/3 sata plutanja niz rijeku Dravu. Naknada za sudjelovanje iznosi 100 kuna te uključuje: 

- Usluge organizacije i vodiča 

- Korištenje udobne gume za plutanje dimenzija 122 cm + Sigurnosni prsluci (radi vaše sigurnosti i prema zahtjevima Kapetanije obavezna oprema)

- Osiguravajuće plovilo/služba spašavanja 

- Prijevoz bicikala od polazne do završne točke plutanja 

- Osvježenje 

- DJ, pivo dobrodošlice te promotivne cijene na hranu i cugu u Bajti, na Kopiki.

 *Ukoliko imate vlastite gume i druge šarene rekvizite za plutanje s kojima biste željeli učiniti događaj šarenijim, napomenite u prijavnom obrascu. Prijaviti se možete putem google obrasca. (Broj sudionika u ograničen je na 100 osoba). 

 

Sedam kilometara bicikliramo dravskim šumama i putevima, paralelno s rijekom Dravom od Osijeka do Udičarskog doma. Uz osvježenje se družimo, bicikle spremamo u kombi (koji vam osigurava prijevoz do završne točke vašeg plutanja) i pripremamo za skok u rijeku. Šumu mijenjamo rijekom, a bicikl gumom te kreće 9 kilometara i cca 3 sata dugo plutanje nizvodno. Dok se udobno sunčate na svojim gumama i osigurava vas motorno plovilo, moći ćete bezbrižno uživati u plutanju niz rijeku, riječnim plažama i sprudovima, vizuri grada i glazbi koja vas prati. Dodatno bezalkoholno osvježenje možete očekivati na našem Čamcu, dok plutanje završavamo na omiljenoj osječkoj Kopiki uz DJ-a i promo cijene piva i hrane u Bajti. Online prijavom na zabavno-rekreativnu manifestaciju prihvaćate sudjelovanje na vlastitu odgovornost. S obzirom da se ipak radi o rijeci Dravi koja može biti nepredvidiva, događaj je prvenstveno namijenjen za odrasle osobe (18+).